Chorizo is een van oorsprong Spaanse worstsoort die kruidig van smaak en roodachtig van kleur is en een stevige, grove structuur heeft.
Een kenmerkend ingrediënt is de pimiento choricero, een paprikapoeder (al dan niet pittig) dat niet alleen zorgt voor de smaak en de rode kleur van de chorizo,
maar dankzij de daarin aanwezige etherische oliën ook bijdraagt aan een betere houdbaarheid.
Als geboorteland van de chorizo wordt algemeen de Spaanse regio Extremadura genoemd.
Salchichón is een Spaanse zomerworst die wordt gedroogd.
Het is gemaakt met varkensvlees.
Het vlees en het vet worden in dunne stukjes gehakt, op smaak gebracht met zout, peper, nootmuskaat en vervolgens ingebracht in dikke natuurlijke varkensdarmen.
Uitharding kan tot drie maanden duren.
Fuet, letterlijk ‘zweep’, is een Catalaanse lange, dunne, gefermenteerde en gedroogde worst.
Deze heeft een licht zoete, licht gepeperde smaak.
De worst valt op door zijn dunne vorm en het schimmellaagje dat tijdens het drogen ontstaat en mede de smaak van de fuet bepaalt.
Fuet wordt gemaakt van onder meer mager varkensvlees, varkensspek (rugvet), zwarte peper, knoflook, kruidnagel,
koriander, zout en suiker, in een vel van dunne varkensdarm.
Tijdens het drogen verliest de worst ± 35% van zijn gewicht.
Een kenmerkend ingrediënt is de pimiento choricero, een paprikapoeder (al dan niet pittig) dat niet alleen zorgt voor de smaak en de rode kleur van de chorizo,
maar dankzij de daarin aanwezige etherische oliën ook bijdraagt aan een betere houdbaarheid.
Als geboorteland van de chorizo wordt algemeen de Spaanse regio Extremadura genoemd.
Salchichón is een Spaanse zomerworst die wordt gedroogd.
Het is gemaakt met varkensvlees.
Het vlees en het vet worden in dunne stukjes gehakt, op smaak gebracht met zout, peper, nootmuskaat en vervolgens ingebracht in dikke natuurlijke varkensdarmen.
Uitharding kan tot drie maanden duren.
Fuet, letterlijk ‘zweep’, is een Catalaanse lange, dunne, gefermenteerde en gedroogde worst.
Deze heeft een licht zoete, licht gepeperde smaak.
De worst valt op door zijn dunne vorm en het schimmellaagje dat tijdens het drogen ontstaat en mede de smaak van de fuet bepaalt.
Fuet wordt gemaakt van onder meer mager varkensvlees, varkensspek (rugvet), zwarte peper, knoflook, kruidnagel,
koriander, zout en suiker, in een vel van dunne varkensdarm.
Tijdens het drogen verliest de worst ± 35% van zijn gewicht.